Thursday, December 13, 2012

12/12/12







"Today, I make promise to Allah swt that when I am in higher position in the future, I will remove all the Riba-based in the world. Amin"


Sir in my class made me said that. Oh no, I mean the whole class. Huu lepas angkat sumpah tu tiba tiba air mata macam nak meleleh. So that's my story about today. How bout chu?


Tadi meeting club. Ada orang terasa macam tu, orang ni rasa macam ni dan macam-macam perasaan ada. Naik kesian aku tengok. Kepada orang itu, maybe hari ni tak begitu baik untuk dirinya. Tabah lah. Kuatkan lah semangat tu. Buka minda tu. Tengok sekeliling. As I said, nak dia ada pegangan. Maksudnya, awak perlu ada pegangan sendiri. Berdiri teguh dengan pegangan tu. Jangan biarkan orang lain yang arahkan awak itu ini then awak ikut je. Think first. Think think think. Bukan semua orang betul. And semua orang ada kemungkinan akan bertindak mengikut kehendak hati dia, bertindak melulu tanpa dia sedar. Macam saya. Tapi saya tanak awak jadi macam saya. Saya nak awak kuat. Nak orang lain respect awak jugak. Jadi, awak kena ada pegangan sendiri. Tau.


Eh hai. Watashi dapat jawatan secretary lah phew. Okay. Kena jalankan tugas. Saya bersiap terima arahan, Mr President hihi.










Tuesday, December 11, 2012

SUKIPT 2012













It's something that you reaaally want. Going to Gombak as a fresh naive student, with her mission to be accomplished, a big smile expecting a big surprise gift. A year? Yeahbsolutely. Forget about what happened in between, forget about a night you cried, forget about injury you held, because what past is past. You cannot undo it, ain't you? Remember about the laugh we had, the ukhuwah we always care, the trip, the fun, all the shine shine memories. It will help you to keep sane, to keep you..oh I know who I am and why I am here. Seriously, I am not lying, fellas.


Okay, enough bout that. Hello friends, Assalamualaikum. We, IIUM Karate Mustangs did it! And hello again, haha 1 gold from my team Kata. Yeahbsolutely. Tu tu gambar kat atas tu daripada paper Utusan. Muka i tak boleh blah kikiki. Bila orang tanya, ok what's next? Seriously, as for now, I reaally not sure what will happened next. Hmm..maybe nak kalahkan dia kalau jumpa lagi hmm hmm (bunyi tak semangat ceh ceh) Dah dekat sebulan, banyak benda dah berlaku contohnya sekarang, the three musketeers dah blackbelt haa. Amboi, baru nak hapdate ish.


Ahaa. Grading nak dekat dah. Tak sabarnya (ye letew)










Waterfall Sg Pisang




   









   






Peluh peluh. Penat sangat. Training untuk Sukipt dari pagi. Tapi datang jugak. Dah janji nak pergi mandi air terjun lepas tu. Wau wau. Best sangat. Suka bila masuk hutan jauh-jauh nak cari air terjun macam adventure gitu. Tapi ada orang tu kata ah tak best jalan jauh-jauh, nak mandi je tau. Ceh. Haa air dia sejuk macam ais. Jernih. Banyak ikan kecil-kecil. Makan nasi atas batu then saja jatuhkan nasi kat dalam air tu, berebut-rebut ikan meluru terus nasi hilang. Macam ikan piranha. Haha. Mandi air terjun. Simply made me keep sane. Best best. Nanti nak datang lagi :)










Sunday, December 2, 2012

Rewind, Replay


It's between ninjas.
Quarrel like a wolf and a vampire.


I must be apologize for being weak. But, something has stopped me. You're not being good either. Why I must apologize? Don't you understand the rule? If I can, why can't you?...... Full moon. And full of love. Please remember, we already promised each other. Not to hurt, not to cheat, not to let tears coming out, again. But, keep holding hands to the future. Allah kan ada. Pray to Him that this love will long lasting, inshaa Allah :)


Pernah tak berasa macam.. Argghh nak marah lama-lama.. Tapi rasa tak sampai hati.. Rasa ada benda yang lebih penting untuk kita protect daripada biarkan rasa marah tu menguasai diri.. Macam kawan kita buat kita marah, buat kita jadi sedih memanjang.. Tapi kita still nak maafkan dia sebab persahabatan tu lagi penting daripada perasaan marah yang cuma bersifat sementara..


Mak keep asking me: "Sungguh ni?"
And I replied, "Tentulah. Kalau ada jodoh takkan ke mana."







We start off again. And it's on Saturday. Please keep it on your mind :)









Wednesday, November 14, 2012

Helo Mr Miyagi




























May I have a courtesy to say?
Yes, absolutely!


It's the end of the hell. And indeed, we shall celebrate it!


Thank you sensei, thank you friends. Thank you to all. Sukipt has ended. I shall bring more about Sukipt on another post..maybe. So here, big news! Sensei tanya tentang matlamat after Sukipt? Huhu dalam fikiran matlamat nak beat 'budak yang tak harus dinamakan' tu huhu. Bolehkah?


Miyagi is a name of the restaurant. Yep. And it is ridiculously expensive!! A glass of fresh orange costs RM9?! Seriously? But still, people come and sit and order. Pelik. Their business hours only from 12pm-230pm and 530pm-930pm. But still, people would come and sit and order. He said, "No no, it is totally worth. TOTALLY".


Arghh sushi? I hate sushi. Tapi sushi kat restoran ni.. Arghh SEDAAAPPPP!!!





p/s pictures taken from Syazana Ishak's album. hehe.
p/s/s please remain calm. please.










Wednesday, October 17, 2012

Preloved Items Project


'Helo. Ini Suhaila ke? Yang dari preloved tu? Saya ada nampak advertising bla bla.. Saya nak jual barang bla bla.. Bila boleh jumpa? ...."


First time dapat call tu, tangan aku shaking. Nak terlepas handphone. Nervous. Gugup nak jawab. Okay aku tau. Aku tau aku dah terlebih poyo haha. Then bila dah dapat second call third call, tiba tiba jadi excited. Bestnyaaaa. Actually aku impress sebab ada jugak orang yang berhenti untuk tengok poster yang kita orang tampal kat sekitar Uia ni dan keluarkan handphone, call! Cuma ada 45 keping poster je yg kita orang tampal. Dan hasilnya? Ada banyak dah preloved items yang terkumpul. Tak sabar nak jual waktu Accounting Week nanti.


Dulu, waktu dia orang suggest nak buat project preloved items ni, mula-mula aku rasa biasa-biasa je. Nisa dan Afaf je yang nampak excited. Sekarang ni bila aku dapat call dari orang-orang yang berminat, terus mood aku bertukar 360 darjah. Terus happy. Terus teruja. Jyeeaaahhhh!






Hai IIUM Community, if by chance, you all semua terserempak dengan poster comel seperti di atas, anda adalah orang-orang yang bertuah. Sebab, kawan aku yang tampal poster-poster ni semua. Dan aku tak pernah sekalipun terserempak poster ni kat mana-mana. The fact yang ada orang call dan tanya macam-macam pasal preloved items ni through this coolest poster, seriously, aku kagum gila. Kat mana lah kau orang boleh ternampak poster ni eh? Super musykil.





--
Tadi beli benjo kat cafe. Aku mintak benjo lipat. Tapi dia buat benjo yg biasa tu. Aku tak suka benjo jenis tu. Waktu bayar, aku cakap ah kat orang tu, "Lain kali kalau order benjo lipat, nak benjo lipat tau, OK?"
Then aku terus blah. Tiba tiba aku rasa macam sembilu mencucuk. Rasa tacing sebab tak dapat benjo lipat pastu tiba tiba termenangis. What the heck?!

Nampak sanagat jiwa aku tengah kacau. Pasal benjo pun nak menangis sampai hingus2 keluar.

Maybe, just maybe, physically you're happy. Smile, laugh, enjoy. But who knows?
Aku tension. Yes!












Monday, September 17, 2012

Hey Saturday!



Nervous. Excited. Tersengih.
Cuba meredakan degupan jantung yang degang degang.

--
Dulu pun hari sabtu jugak. Degupan jantung degang degang jugak.
Adakah hari sabtu ialah hari kita?


To look at you and feeling helpless. Your 'nervosa' hidden with a sweet smile. Wait. I am no good at it. Nor you I guess. It's my very first time. To introduce someone to 'others'. Hoping they don't mind. Indeed, they don't mind.


Ah, it is not an interview. He didn't ask you anything. Just tengok muka kerut-kerut and wonder, 'Who's this lil boy?' So awkward haha.


Ah, that sweet smile. Melting. Again.









Sunday, September 2, 2012

Smile and Makan Kek


Half asleep. Bukak mata. Mamai lagi. Ternampak dia. Eh?

"Selamat hari jadi" tersengih sekejap.

"Hah baru nak ingat. Pergi mandi tuu"



--

Keluar rumah pergi Ampang. Ada open house. Ayu tanya, "Lala, hari ni birthday Mak Uda ke?" Okey terus kena culik pergi beli cake kat UO.




Tadaa.. Untuk pengetahuan itu ialah Cake Japanese Chocolate Chiffon. Not bad lah rasa dia. Tak muak. Budak kecik yang muka lapo tengok cake tu ialah Rafana yang comel. Orang first yang tadah pinggan nak cake hihi. And yang pura-pura potong cake tu ialah mak kitaaaa :)

--

Today's your Birthday. Happy Happy Birthday, mak. Shed your tears and enjoy life. I might not say this directly to you. But I'm hoping that someday you'll let go everything and appreciate it. In return, you'll find true happiness!

InshaAllah :)









Saturday, September 1, 2012

Sepantas cheetah, you know cheetah?


Dia dah kurus.

Badan dah macam Aaron Aziz woo. Pergi gim selalu dow

Haha. Tapi bila berborak, gaya kau orang tetap sama. Cara gelak still macam dulu-dulu. Macam budak-budah hihi.

Yang cerita pasal 'ehem' tu paling lawak lah weh.

Time flies. Physically you might change. A lot (sampai aku pun naik takut. eh din ke ni?) But the heart will be the same. As always :)

Yang lagi seorang dari comel jadi hensem. Okaylah. Dah macam justin bieber hahak.

Apa khabar kawan kita yang lain ye? Kawan-kawan yang dah lama tak bertemu. Makin hot keww?




Aku suka gambar ni. Teringat zaman dulu. Nostalgia. Maaf ye aku ambil sekejap.
(ye aku memang stalker terhebat hihi)

Gambar ni waktu kita form 2 ke? Sekarang dah 2012. 6 tahun dah berlalu. Pantasnya korang menbesar. Tak sedar pun hahak.



--

Dah lama tak jumpa Aliah. Tadi jumpa nak borak banyak-banyak. Tapi tak tau nak mula dari mana. Makin comel sekarang. Rindu rindu rindu.












Thursday, August 30, 2012

J


Huhu.
Tadi tumbuk cili nak buat sambal belacan.
Habis lesung tu aku hentak-hentak.

Huhu.
Rasa macam nak terbakar je.

But as I promised myself.
This has to be stopped.
Pretend like you wouldn't care.
Pretend like you never see it.

--
Takpe takpe. Nanti kita pergi jalan-jalan. Mid valley boleh. KLCC pun boleh. Or maybe Times Square. Like the old times.

Banyak tempat kita boleh pergi. Pergi dengan orang yang berbeza. Beramai-ramai boleh. Berdua pun boleh. Like the old times.

Pergi mandi air terjun. Pergi lepak kat kedai kopi. Pergi berkelah. Bersembang dekat bus stop. Cerita tentang semua benda. Like the old times.

Who says we can't?


--
I am going to pretend like who cares anyway?
Definitely!


You can go anywhere you want. And I am going to do it in my own way :)











Saturday, August 18, 2012

Assalamualaikum


Saya di sini dengan penuh takzim ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua yang mengenali diri ini tak kira di mana jua anda berada cewah. Bak kata pepatah, jauh tapi hati kita dekat. Euw haha. Okay. Kita mungkin selalu bersengketa, cemburu senyap-senyap, bertikam lidah, bermasam muka atau syak wasangka sesama sendiri. Tapi kita juga selalu or at least pernah ketawa bersama, bergembira, bermain mata hehe. Apa-apa pun, dengan rendah diri saya memohon sejuta kemaafan dari hujung tudung hingga ke hujung kasut andai kata tersalah bahasa atau tersilap bicara antara kita sepanjang perkenalan kita. Makan lemang dengan rendang tu ingat-ingat lah orang kat sini ye. Jangan main mercun! Tak sayang tangan betoi lah.

--

Dulu waktu kecik-kecik aku selalu beli kad raya pastu pos kat kawan-kawan semua. Pastu bila dia orang balas, amboi happy kemain. La ni aku pun dah besaq tak sempat nak tulis bagi kat ramai-ramai. Busy lah katakan. Keh keh. Nanti aku pos gambar-gambar raya aku yang meletop. Ceh bukan nak kasi hangpa tengok. Nak kasi aku sendiri yang tengok nanti bila aku dah tua dah ramai cucu. Sambil terkenangkan betapa hot nya aku masa muda-mudi dulu. Kah kah kah.






Nampak sedap tak cookies ni? Kalau nak mai lah datang beraya kat rumah. Aku ada banyak lagi gambar cookies ni. Boleh ambil bawak balik. Keh keh.

Sekali lagi. Selamat Hari Raya. I miss you. I love you.
Wah gatai.
No offense ya. Ni ucapan untuk semua, semua.










Friday, August 17, 2012

--> Untittled #5


Sir, I'm a bit nervous
About being here today
Still not real sure what I'm going to say
So bare with me please
If I take up too much of your time.
See in this box is a ring for your oldest youngest
She's my everything and all that I know is
It would be such a relief if I knew that we were on the same side
Cause very soon I'm hoping that I... 


Can marry your daughter
And make her my wife
I want her to be the only girl that I love for the rest of my life
And give her the best of me 'til the day that I die, yeah
I'm gonna marry your princess
And make her my queen
She'll be the most beautiful bride that I've ever seen
I can't wait to smile
When she walks down the aisle
On the arm of her father
On the day that I marry your daughter ...

--


Marry your daughter by Brian Mcknight. One of zillion songs that I admire most.

Dulu. Lagu ni pernah terpasang dalam kereta dia. Tapi cepat-cepat dia tukar lagu lain. Dia tau aku suka lagu ni. Dia tau yang someday aku mengharapkan lelaki exactly like what's written in that song. But I was too busy to notice his effort. I'm sorry for being ruthless towards you. But I know you're happy. At least, without me. Don't be sad because it's over be happy because it happened.

--

Petang esok nak balik kampung. Jumpa saudara-mara semua. Oh, rinduuu sangaaatt.

--

Kat facebook semua member pakat buat kad raya versi eKad. Macam nak buat jugak. Tapi cek tak reti laaa. Oh kepada shafa, aku dah baca kad raya yang kau kasi tu. Comel sangat. Hm hm aku tak buat kad raya macam tahun-tahun lepas. Tapi mungkin lepas bukak sem aku balas kad raya kau. Tapi aku tak janji tau. Hehe.

Adios.










Thursday, August 16, 2012

Budak Sekarang


Aku ingat lagi. Waktu tu aku baru form 2. Aku pernah text mak saudara aku. Umur dia dalam pertengahan 20-an gitu. Dia kata dia tak paham isipati kandungan text yang aku send kat dia. So, aku pun macam, eh ni bahasa biasa je. Kenapa tak paham pulak. Aku bukan guna bahasa alien.


Sekarang. 2012. Umur aku dah 20 tahun.
Aku ada baca satu blog ni. Dia kritik pasal bahasa sms gedik. Mungkin ramai yang dah baca blog tu kot---> belog namee. Bila aku baca.. sumpah aku tak paham bahasa yang dia guna. Bahasa alien mungkin. Dan barulah aku dapat merasai perasaan mak saudara aku 6 tahun yang lalu. Dan ini juga bermaksud.. adakah aku sudah tua? Sehingga terdapat jurang penggunaan bahasa antara aku dengan mereka. Damn.


p/s aku tak suka guna perkataan tua. tak relevant. so aku prefer perkataan matang. aku dah matang wooo










Friday, August 3, 2012

Misteri


Ohai. Habis je Test kedua paper Business Math tadi aku rasa sangat sangat penat. Which is pelik bagi aku. Yep. Rasa macam baru berlari sejauh 10 kilometres non-stop. Ada certain soalan yang aku paham apa dia nak aku jawab, tapi aku rasa macam nak meletup sebab, how I'm supposed to solve this? Damn you equation! Dari dulu aku memang tak suka math. Tak suka equation, numbers, unknowns, logarithms things like that. And dont ask me why I'm taking Econs that obviously uses a lot of mathematical which I hate the most.


So, untuk short-semester ni aku ambil subjek math sahaja. Reason: supaya aku boleh fokus.


Semalam. Terima kasih sebab tolong ajar budak kecik ni math. Terima kasih sebab sabar. Terima kasih sebab baik hati. Hehe. At least test tadi tak teruk dah macam dulu dulu dulu. Oho. Nak tau. Aku baru sedar. Waktu tengah fokus dengar dia berleter mengajar, dan waktu part berbunyi ,"Haa x bla bla dapat ni macam mana nak cari bla bla..?" aku pandang dia dengan muka teruja. Interesting. Mystery. Like a missing puzzle, waiting for a solutions. Like a detective searching every spot which lead him to the point ahaa the man is dead, but how is he die? Same like, dalam buku ada soalan math, senyum, tengok muka surat belakang, cari jawapan, tadaa jawapan dah tau tapi macam mana jawapan itu diselesaikan? That's a mystery. Genius!


Aku mungkin benci Math. Macam aku benci asap rokok.
Tapi benci tak selamanya kekal. Aku mungkin suka math. Memang bibit-bibit cinta dah mula tersemai. Eee geli aku. Haha.
Tapi aku tetap benci asap rokok. Dan orang yang menghisap rokok. Kotak rokok. Puntung rokok dan yang seumpama denganya. Adios.












Tuesday, July 24, 2012

--> Untitled #4



To hell with certain things. They're rising from a dark heart. To you my dear. It's gonna be true hard. Being weak doesn't mean you're not strong enough. It's just a matter of something that we can't described it precisely. I am weak. I pretend not to. Lose hope. Lose my mind. Is it happen to you too?



Dear friend,
Let's hope it wouldn't get worst. In another word. Gone case.



p/s i am upset. to hear that. it sounds like u really reaally didn't want to see me alive. did u?










Sunday, July 22, 2012

Ramadhan













Ohai. Salam Ramadhan kepada semua. First puasa aku balik rumah dengan tekad nak makan best-best. Memang best pun. Ikan bakar dengan udang masak tempoyak. Tiga kali tambah nasi, awesome! Ramadhan kali ni insyaallah semua orang nak yang baik-baik, kan. Aku pun sama. Macam dia cakap, "Jauh apa yang tak patut, dekat apa yang perlu". Okay, since budaks al-amin tak ramai yang datang training sabtu hari tu, so after raya baru kelas karate mula balik. Semua budaks yang datang waktu tu cakap Alaaa.. Serius aku cakap budaks, korang rajin bebenor waktu puasa nak training eh. Gila cekal haha. Sabtu tu first time aku lead kihon. Gugup sikit jugak lah hihi. Sensei kata aku tak payah lah join contest free heavy Gi tu. Dia kata bagi chance kat orang lain. Hmm I guess so.


Sekarang baru hari kedua puasa. Still ada 28 hari lagi. Aku bukak fesbuk kan kan, nak je tangan ni gatai mulakan conversation dengan dia. Haa gituu. Behave sue! Sabar tu kan separuh daripada iman :)


p/s I miss you. Ice-cream vanilla melted with hot chocolate. It's gonna be worthy!









Monday, July 9, 2012

7th July



A day before tu ada dojo training and dia punya hardcore ialah 1000 punches. Bila dengar rasa macam gila lah boleh buat ke? Tapi bila dah ikhlaskan hati tiba tiba rasa seronok buat benda tu.


Hari Sabtu. Yep.
Pergi dojo Al-Amin. Ajar dia orang Dai Ichi Dosa step no 9. Then buat Sepai depan dia orang semua. Waktu buat pun dah tau oh tuhan teruk gila aku punya Sepai. Petang tu terus terbang pergi Sunway. Aku tak sangka weh nak masuk Sunway Lagoon dia punya tag sekarang berupa jam tangan. Gila advanced! Hmm hujan so waktu tu sempat main 4 permainan je. Then masuk Wildlife park tengok binatang. Comeeell sangaaaattttttt! Hahaha. Then kita orang dinner kat Shogun Japanese buffet. Best! Kat situ kena lecture panjang lebar.. sampai ke konklusi yang oh my god.. should I have to do that thing sensei?! Are youuu kiddinggg meeee? And there you go. Dia serius. Malam tu aku rasa macam nak meletup. Rasa macam kura-kura nak menyorok kepala dia dalam cengkerang sebab malu sangat. Rasa macam damn seumur hidup aku tak pernah buat kerja macam ni. Bak kata sensei, inilah masanya! Sambil gelak jahat. Cis.


Muka dia merah. Mata dia merah. And aku tau dia marah. Dia minta aku explain. Silly me. Aku tak cakap. Semua ayat yang aku nak cakap tak terkeluar. Macam tersekat. End up, aku just taip kat fon dan bagi dia baca. Macam hampeh kan? Baru aku tau susahnya nak buat confession secara depan-depan. Believe me.. Rasa macam dada kau nak meletup. Tak tipu.


Aku tak pasti if apa yang aku buat ni memang benda yang patut aku buat. Bila aku pandang muka dia aku teringat balik interview waktu assessment karateworks dulu. Soalan sensei Najwa. U have a boyfriend? No. So, apa ciri-ciri lelaki idaman? Hmm tak tau, yang pasti bukan karateka. Opss.


Apa dah jadi dengan statement tu sekarang? Well, dulu dan sekarang lain :)









p/s esok tu pergi pesta bunga kat Putrajaya. And aku beli 3 kuntum bunga ros merah. Euww so childish. Tapi aku beli bukan untuk diri aku tau. Ehem.











Wednesday, July 4, 2012

S.U.K.M.A






'Show Malaysia who you really are and make me proud ok Yuuki-chan :3  -sr-

'All the best team kata  :) :)'  -q-

'Semuga berjaya'  -abah-

'Go girl Go u can make it girl'  -mknyh-

'Hope u all perform well amin'  -si-



Ok.. Where do I have to start?

Hmm.. Hari terakhir kat camp kita orang dapat sepersalinan lengkap baju kontinjen Perak.. Semua warna kuning yang shiny shiny tu.. Beli tiket ets terus balik Gombak.. Esok tu buat last shot before the real performance depan semua orang.. Semua orang itu ialah orang orang yang tengah makan ayam barbeque.. Then Jumaat pagi tu melilau cari tol jalan duta tunggu situ before menerjah ke Pahang.. Punya lah lama berjam jam tunggu sampai matahari terpacak kat kepala bas tak muncul-muncul.. Hayoohh.. Kesian tukang driver sanggup tunggu sama kui kui kui.. Okay hampir 130 macam tu baru bas sampai nasib baik bas dia mewah terus hati rasa sejuk ceh.. Dalam bas tengok cerita Merong Mahawangsa.. Sampai Gambang terus check in gedebush dinner gedebush teruuusss tidur.. Hostel dia sunyi.. Takut punya pasal semua pergi toilet beramai-ramai.. Ain kata toilet dia berhantu.. Tak tau lah tapi bila tengok pun memang macam suram je.. Malam tu Aisyah kena hempap oleh something, terus dia panjat naik katil tidoq kat sebelah aku huhu.. Seram kan?


Hari Sabtu.
Bangun pagi breakfast, berkumpul, tengok venue nak test tatami.. Aku rasa kosong.. Kosong oh kosong.. Hampir semua kontinjen dah tiba.. Bila tengok team Penang tiba tiba rasa waaahhhh.. Admire sangat-sangat.. Bila tengok seorang awek ni dari team Johor pun rasa waaaahhh hebatnyaa diaaa.. Tak sedar yang mereka itulah bakal jadi opponent sendiri..


Hari Ahad.
Sukan Malaysia bermula.. Event pertama Individual Kata Wanita.. Ain lawan dengan Sabah.. Superimpei versus Jion 3-2.. Hebat budak tu.. Lepas tu, 3 orang budak Uia datang bagi support.. Fuyooh travel dari Gombak dengan gembira sebab ada orang tu dapat tibai 2 gold tournament kat Kedah chooohh.. Team Perak ada dua orang tak dapat masuk event kumite sebab seorang under-weight seorang lagi pulak over-weight.. Hmm


Hari Isnin
Yep It's finally here.. Training dari dulu dulu dulu.. Memang untuk dibuktikan berjayakah training tu.. Event Team Kata female.. First round dengan Johor.. Setiap seorang ada speed, fixation, power, expression.. While all of us? The result 5-0 truly truly answered everything.. Nipaipo versus Heiku.. Dia orang buat Nipaipo in a way yang buat aku rasa kagum.. Sangat sangat cantik.. Tewas tak buat aku rasa sedih.. Cuma aku rasa simpati sebab team Perak takde seorang pun dapat emas or even silver.. Aku tau manager, master, pengarah semua rasa kecewa but they didn't show it.. Instead, they said 'tak apa jangan sedih kamu semua dah buat yang terbaik'.. Kalau takde orang kat situ, dah lama air mata ni menitik.. deras


Abah call. Tanya macam mana. Aku cakaplah kalah. Gelak gelak.
Terus abah cakap,
'Macam mana boleh kalah. Ada cukup training tak?'


Tersengih sekejap. Hor. Orang tak cukup training.


Perasaan aku sekarang?
Macam pelangi. Aku dapat apa yang aku cari selama ni kat sukma. Dan aku gembira yang aku dah sedar. Sedar buat aku fokus. Fokus buat aku yakin. Yakin buat aku berjaya. Berjaya buat aku gembira. And it rotates all the way :)


p/s team kata lelaki dapat bronze. ada sedikit jeles. tapi aku gembira untuk korang teehee













Thursday, June 21, 2012

Result? Phew



Hola. Tadi dah tengok result. Malas nak komen. Semua pun tanya-tanya. Arghhhh. Okay dah. Malam ni ada demo kat Uia pj. Nak kiai kuat-kuat. Lepaskan semua rasa tak best. Geraaaammmmm!! Sabtu ni dah bertolak ke Perak. Dongdang dongdang dah nak Sukma. Sekejap je kan.


Aku dah sampai jauh macam ni. Takkan nak patah balik. Kan ada quote,


"Never look back.
If Cinderella went back to pick up her shoe, she wouldn't  have become a princess"


Kan kan? :)









Wednesday, June 13, 2012

--> Untitled #3



Helo. Aku sekarang kat rumah. Tadi pergi Kolumpo jap shopping-shopping sikit kat Jalan Tar. Balik tu naik ktm. There you are, ktm sekarang dah bertukar wajah. Dalam tu siap ada tv boleh tengok Tom & Jerry. Memanglah aku excited sampai tergelak sorang-sorang tengok cerita kartun tu. Tulah pasaal. Duduk kat Gombak sampai tak sedar ktm dah tukar baru. Sekarang baru nak jakun. Chooohh.


Ahah. Kelmarin aku pergi Sunway. Main luncur ais dengan budak 3 orang tu. Best hihi. Si catwoman nampak comel bila tertatih-tatih dengan mamat 9gag tu. Keh2. And the Hero? Menyampaahh! Tau lah dah terer main ice skating kaaan. Tapi oklah. First time ber-skating tak jatuh :)


Oh ada orang tanya. Apa yang kau tak suka tentang aku, sue?
Aku macam uh uh nak jawab apa ni?
So, aku diam jelah padahal dah bermacam-macam ayat nak cakap tapi terluah. Ceh.


Benda tu macam ni. Bila bersama dengan orang tu, contohnya parents or adik-beradik, kau mesti ada pelbagai perasaan kan. Dia orang boleh buat kau happy, excited, teruja, terharu, sedih, kecewa, and even marah, merajuk, rasa nak gaduh je etc etc. Mostly, orang spesis macam ni ialah orang yang rapat or memahami kau orang baru lah semua perasaan tu boleh muncul. Takkan dengan manusia yang baru kau kenal or dah kenal tapi tak rapat sangat then kau tiba-tiba nak merajuk tak tentu pasal dengan dia, ye tak? Mestilah cover-cover, sopan, baik macam cool je. Haha. Aku dengan kawan-kawan aku selalunya aku act macam 'I am independent woman, babe. So beg ni berat, biar aku yang angkat'. Chooohh.


Tapi, bila dengan kau. Aku tiba-tiba jadi lemah.
'Weh, plastik ni berat macam dinasour. Tolong angkatkan. Pleasee'
Hihi.


--



Huu. Sukma lagi berapa hari je lagi.






Not sure if aku tengah rasa excited or tengah ketakutan sekarang ni. Phew.








Monday, June 11, 2012

Lalalala


So it goes like this.. First, lalalala pergi Ipoh ada camp sukma.  Second, lalalala final paper aku which is Financial Accounting Fundamentals phew teruk. Third, lalalala orang tu buat aku sakit hati sampai terkeluar dua titis air mata. Forth, lalalala join National Senior Karate Championship as a team kata for Perak and tewas. Bawak balik piala gangsa. Fes time dapat piala. Sebelum ni medal saje. Fifth, lalalala makan steambot harga RM33 satu kepala terus terbang duit fuuhh2 macam magik.




Sekarang takde moooood. Wafa tidur bilik aku so taklah keseorangan malam ni. Aish, penat nak kemas barang. Rasa macam nak minta abah panggil lori then campak-campak barang aku semua je. Senang. Yaa bebeh. Sekarang aku dah habis exam and cuti sem sudah bermula. Namun yang menyedihkan antara yang tersedih yang pernah aku alami.. Kena balik uia khamis ni which is three days only from now.. And the reason is and only is foooorrrr training Karate.



Sensei pernah cakap, If kamu rasa penat, rasa nak give up, rasa tak kuat, rasa nak let go je semua,.. Just ingat satu je.. Why are you here in the first place?



So, that's what kept me here.. saying it to myself.. again and again.. anndd agaaainn


Okay. Nak tau? Aku menyampah kat orang tu. Entah. Macam takde mood nak ber-ice ice esok. Moody.


P/s I hate those stupid, kunun-kunun kelakar punya joke. Heh, ingat lawak sangat la tu? Seriously, sometimes I dont know what is so special bout chu, monster!








Wednesday, May 16, 2012

Under Mistletoe







It was the first time when I came to Gombak. Travel from Nilai with full of excitement. Neither of us know that would be the first time of our meeting. Neither of you. Wearing an outfit that both of us know what it exactly meant to be, you were there, standing with other seniors, and I was near you, still with my whities, admiring you from far, not sure if that's the best.


And for the second time, it was already late, and I was sleepy. He asked you to send the juniors back to mahalah. It was Kembara. Yep and I sat exactly behind you. You wouldn't know about it, I was smiled along the way, looking outside the window, still not sure if that's the best.


The stars, the moons, the universe. It seems perfectly beautiful from day to day. Admiring you from far.. I know.. I am sure that's the best :)



You're an island
I'm just a little boat
I'm heading somewhere
I dont even know
Hope you dont mind me stopping by your shore
Come with me and you'll never be alone


Open up your heart to me
We'll explore the seven seas
Sail away and find your dreams
And if you drown I'll help keep your head up

And if you drown I'll help keep your head up
to breath


You will lead the way
I'll be battle storm
We can let the waves tell us where to go
We can always do anything you want
We will try to capture the natural love



Open up your heart to me
We'll explore the seven seas
Sail away and find your dreams
And if you drown I'll help keep your head up

And if you drown I'll help keep your head up
to breath



-Yuna; Island-





--
"Waa macam mana sensei boleh buat shiko dachi rendah macam tu?"
Heh.. Aku tersengih je. Budak-budak memang shomel kan.


Tak lama je lagi final bakal menjelma.. Busted!



















Monday, May 7, 2012

--> Untitled #2



Kadang-kadang kau harus penat
Penat sebab jadi perempuan yang terhegeh-hegeh
Tak dapat coklat yang cuma ada di depan mata
Hanya hulurkan tangan dan ambil
Dan tu diaa, tangan siapakah yang menghalang?


Yup.. Itu cuma perumpamaan. Perumpamaan yang menyedihkan.


Dia dah berulang kali kata.. Jangan! Tapi kau degil. Kau nak jugak.
Kau kata kau boleh hadapi. Cuma suka-suka.
Ya.. suka-suka. Tapi sejak bila suka-suka jadi serius?
Senyum jelah. Orang taktau apa yang ada dalam hati.


Yup. Just knowing that you care makes me reaally happy.
Tapi!
If you don't want to give.. Then you should stay away
Bahasa kasarnya.. Nyah kau dari sini.. Haa gituu


--
Best bila sekali-sekala lepak dengan Hanim
Makan kat evoke walaupun streeesss memikirkan assignment yang macam alien tu haha
Lepas ni kena selalu luangkan masa dengan dia orang
Tak boleh asyik dengan Encik Karate
Ya. Kadang-kadang aku rasa bosan
Kadang-kadang rasa best
Normal la tu.









Sunday, April 22, 2012

Saikano's Quick Updates



1. Minggu lepas ada IIUM Karate Closed Tournament (IKCT). Buat Individual Kata, Team Kata dan Kumite. Memang tak hebat. First time rasa kosong teramat. Yeke?


2. Esoknya pergi Selangor Open Karate Tournament pulak. First time Kumite tanpa rasa takut. Andd I really enjoyed it.


3. Then, first time makan dekat Geng's corner.


4. A week before that. First time pakai tali pinggang yang sangat diidamkan. Rasa confident memuncak.


5. Esoknya, yeah, went to upgrading belt exam. Officially now I am 2nd kyu.


6. Sunday. Eh Saturday ke? Not sure. My Hideo-sama bought me this cute fish huahua. Replacing for a movie. It was a looong time ago. Orang tu baik sangat. And it's not a first time. Semoga murah rezeki anda ye.


7. Selesai buat pre-registration untuk short-sem and long-sem. Ada satu kelas je sama dengan Hanim. Quite sad.


8. Semalam first time join jadi volunteer untuk FighterX. Dapat t-shirt free, certificate and a mini nerf gun wahaa. Then Sensei Fadhil belanja semua makan kat Pizza San Francisco. Thank you.


9. Semalam jugak pergi tengok movie Battleship. Hajar kata itu first time dia tengok wayang, serius!


10. Semalam jugak kereta Sensei Rijal kena pecah tapi still tak sedar until Hadi dan Aiman sedar yang beg dia orang hilang. Oh, first time ada sekali tertengok situasi macam tu. Tabah eh korang.


Okaay. Next coming event.


11. Esok. First time sejak mai dok kat uia gombak ni. Presentation sorang-sorang kat depan. Ketar lutut? Takde hal lah.


12. Sabtu. Milo Open Tournament. First time. Excited :)


13. Mei. Al-Amin. Confirmed.


14. 6 Mei? Pray hard babe.


15. 2nd week of June. Senior Makaf?


Hmm tu je kot.


Sensei kata, 'Just laju. That's it'. Then I guess I'll get my first rainbow on Individual Kata soon. Very soon.





P/s ada ayat berbunyi : Bila kita sayangkan seseorang, kita kena belajar percayakan dia. So, it means if and if kita susah nak percaya orang, then jangan sayangkan dia. Betul tak tipu.




Tapi bila fikir balik. Life aku lagi cool rasanya dari movie. Wahaa.










Thursday, March 29, 2012

Budak Nakal Sangat =.=




Pernah dengar?



Budak lelaki kalau adore dekat budak perempuan tu, dia akan layan roughly budak perempuan tu.
Berkomplot dengan kawan-kawan lelaki yang lain.
Letak tahi hidung, hingus, habuk lantai dalam air minuman dia.
Dan budak perempuan tu pun minum tanpa rasa bersalah.
Suka mengejek, tarik tudung sampai budak perempuan tu naik marah.
Bila tak dapat pedajal tuan, basikal dia pun okaay.
Naik ganas-ganas, gasak2 sikit.



Dan budak perempuan tu?
Orang kata jangan terlampau benci dekat seseorang, nanti benci bertukar rindu wahaa.
True story.



Bila dia cerita balik dekat aku... whaaatt?
Rasa nak cekik-cekik je sekor2. Tapi bila fikir balik, rasa kelakar pulak. Benda dah 10 tahun berlalu. Kenangan waktu sekolah rendah. Well aku dengan dia budak lagi waktu tu. Okaay aku maafkan kau. Haha.








Haha. Matluthfi shomel. I like.
Kbai.












Monday, March 26, 2012

The 'REDDISH'




Ohai. Tiba tiba rasa nak tersengih. Haha. Seperti yang dia kata, 'Jom!' dan aku jawab 'Okaay!' Sepatah kata yang membawa seribu makna. Sekeping gambar yang punya irama. Aku dah kata, aku tak mungkin terjatuh. Kau akan sakit kalau kau jatuh. Tapi kenapa aku masih tersenyum. Tak paham.



You are the closest type of what I would search... but then how could a dream became reality?
--










Penaat tapi happy. Karate Family Day Yokoso kat Kuantan ohsem. Memang betul orang cakap, kalau bergabung pasti meletop wow. Best dapat kumpul ramai ramai. Dan Ain pakai tudung, nampak shomel budak kecik tu. Pergi pantai Cherating, main lari lari, simbah simbah air sampai basah akan jadi memori yang sangat tak boleh lupa kalau hati kau betul betul berada kat situ. Bukan sekadar jasad. Mana hati kau pergi? Terbang ke Estonia? Rasanya dah lama tak jumpa laut. Tak berpijak di atas pasir yang halus dan putih. Lihat dia ketawa gembira. Aku suka laut dan bunyi ombak. Tempat paling ideal untuk bertemu janji. Tapi kat Selangor tak dapat nak jumpa laut. Ceh.



Malam tu kitorang dinner ramai ramai. Memanglah tema dia warna merah. Aku takde baju merah. Dan aku ingat nak pakai kemeja aku yang warna peach. Seakan-akan warna merah jugak lah kan. Tapi, tiba tiba kemeja color purple pulak yang aku terambil. Err... ya, terambil. Then habis makan tu, kita orang buat surprise dekat Azieefah sempena birthday dia. Ceh, dia tacing pulak. Azieefah yang banyak mulut termenangis keterharuan tuuu. Haha.
--



Esok tu pergi Terengganu. Dalam hati rasa kosong. Duduk dalam kereta tengok luar tingkap. Harap semua berjalan lancar. Really thanks to Sensei Iman and wife, Parents Ain, Keluarga adik kecil shomel Naquib for the very super and duper... aih tak tau nak cakap apa. The great people, I could say. Balik tu beli keropok lekor losong. Whaat? Losong? Tak pernah dengar. Tapi macam banyak orang beli, mungkin sedap. Okaay, beli jelah bawak balik rumah. Yes, sekarang cuti midsem. Yeay!



p/s jangan tengok orang then tersenyum, kau mata kecik. nanti semua jatuh cinta, especially aku.











Tuesday, March 20, 2012

The Stalker, Kaija




Dear Kaija,


Since you have a new hobby which is meng-stalking you-know-what, then I suppose you would read this. Of course lah kaan. Hmm maybe. Anywaay, there's no ninja, romeo, shinchan, superman, cicakman etc etc. There's no interesting story behind it. BUT! If you want to know, let me give you one hint...


Roses are red, Violets are blue
I am laying on my bed, Close to nothing but true.


Roses are roses, violet is violet
But nothing can't be true... It's just me and nothing going to be true.
The ninja can't be the true.
And the ninja is shinbe. Haha.
Kaija the stalker. Ops.


Sila tukar and stalk this sweetie lovely girl pulak. Diaa punya cerita lagi interesting


Kbai.













Saturday, March 17, 2012

Happy Weekend



Sekarang ni ada Junior Makaf Tournament. So, banyak coach pergi ke tournament tu. So, centralised training kat Shah Alam cancel. So, aku pun free lah. Yeay. Rasa heaven sekejap. Tiba tiba bin ajaib aku dapat hadiah novel 'Calling Romeo'. Okaay it was kind of macam hadiah jugaklah... anyway musykil, dari mana dia datang? Jeng jeng jeng.


Go out and enjoying two movies straight away, John Carter and The Lorax with them memang lah mula-mula hapeh? John Carter is okay but The Lorax cerita kartun tu? Tapi, bila wayang tu dah start... Aku tiba tiba menjadi manusia yang tak reti nak tutup mulut asyik nak gelak je sebab kelakar sangaat. Okaay. The Lorax memang best. Seriously... kau orang patut pergi tengok. Okaay. Tu je nak cakap. Kbai.


---
I like the scent of yours. And somehow it made me a bit lost.






















Sunday, March 4, 2012

Berjaya :3






And this 'one person' is really really change my life... towards something that I couldn't imagine before. Something yang macam jadi atlet or maybe an instructor one fine day?


Tadi pergi final selection dekat Shah Alam. Alhamdulillah berjaya dapat tempat untuk Makaf Senior Tournament Mei ni dan SUKMA Jun tahun ni kategori Kata Berkumpulan. 2 months from now but I oledi feel the exhaustion. Omo omoo. I need my ninja. Nak tengok dia buat hiyaak hiyak dalam aksi yang mengagumkan. Pffftttttt... Boleh ke?


Selalu rasa macam keseorangan walaupun dikelilingi ramai orang. Selalu ketawa walaupun tak tahu apa yang kelakar sangat. Need to do different things everyday, kalau tak mati kebosanan nanti. Chehh...


Semalam after centralised training dekat Dewan Tempur, kita orang pergi rumah Sensei Rijal lunch kat situ. Dia buat spagetti CABONARA (<---- betul ke spelling aku tu?) Hmmm... Sedap jugaklah hehehe. Bila lepak sekejap kat rumah Sensei Rijal tiba-tiba tacing. Teringat kat rumah sendiri. Rasa suck sangat bila tak dapat balik walaupun rumah dekat. Seriously, u need to sacrifice thing to get other thing. Haihhh dah macam concept opportunity cost pulak. Macam member karate aku cakap, "If you want to achieve something that you never have, you must do something that you never do"


Macam akulah tu. Tak balik rumah. Pernah sekali je balik. Itupun sebab ada wedding Sensei Iman kat kawasan perumahan aku tu. Kalau taakk... jangan harap. Arghhhh... rindu mak, rindu abah, rindu alang, angah, rindu katil, rindu bantal 'wangi', rindu komik shinchan!!! Rinduuuuuuuu sangaaatttttt!!!


--
Modul instructing yang Sensei Fadhil punya tu terpaksa di-adjust-kan semula sebab every weekend kena pergi training kat Shah Alam. So, maybe tak dapat pergi sama-sama dah dengan Mey Aiman Hadi. Kena separate-separate. Argh tak best :(











Wednesday, February 29, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #1






meow. i wonder... do you feel the same as mine?









Saturday, February 25, 2012

---> UNTITLED






Bila senang tersentap memang tak best. Rasa diri ni lemah sangat. Tak kuat. Bila tiba tiba ter-cengeng dalam wayang, memang tak best. Terasa bodoh kalau orang sebelah terdengar. Bila kita semakin rapat dengan seseorang tu, semua perkara jadi mudah. Kita mudah gembira mudah ketawa mudah ceria dan juga kita jadi mudah untuk marah mudah kecewa dan mudah ter-menangis kerana orang tu. Dan bila negative side terjadi kita jadi kalut, tak tahu nak buat apa.



And when he whispers to me those two words...suddenly everything's fine. And when he asks me to smile...


I smile back to him with full of heart.


Shall I say... He is my ninja?


Coming from the shadow, making my heartbeats beating fast...











Wednesday, February 22, 2012

THE UIA'S | Taaruf Week



























And here we go! Alhamdulillah, 31st Januari 2012 yang lepas, aku secara sah telah menjadi budak degree dekat UIA ter-chenta ni. Waktu sampai UIA nak register, rasa berdebar bila tengok ada sekumpulan senior pegang banner 'Welcome to IIUM' dekat main gate. Terharu seh. Then, aku jugak selamat menjalani minggu orientasi yang taaakk lah ragging sangat. Cuma banyak talk yang menjelaskan informasi yang berguna for the freshiess. Sooo, no komplen for that. The welcoming gimmick yang berupa video yang abang kakak committee buat bagi aku sangaatlah cool sampai meresap hingga ke tulang sum-sum gituuu. Alkisah video tu, theres one guy yang telah di-kidnap sewaktu meminjam holy book dekat masjid. Dan kawan dia (Abe Lokme), terpaksa bergegas untuk selamatkan this guy. Bermulalah pencarian Abe Lokme ke sana sini berlari-lari. Oh Tuhan, memang kelakar and the same time, sangat bosan. Sampai satu tahap, tercetus dari mulut aku; apa masalah video ni? Giler tah hape hape. TAPI! Ending dia memang daebak! Terus aku tepuk sampai nak patah tangan sebab excited sangat haha. Then, ada Cultural Night. Ada band, percussion, angklong, dikir barat, zapin, drama, cak lempong, gamelan and many more. Ijat (budak karate) masuk bahagian dikir barat. Smart gilaa! Teharu sangat dengan semua yang dia orang buat untuk pelajar baru macam kita orang. Hoho. TAARUF WEEK MEMANG AWESOME!



Habis taaruf week, aku, hanim, nisak dengan aisyah terus melarikan diri tengok movie The Misterious Island dekat Wangsa Walk. Hehe. Ok babai.










Dalam wishlist 2012 ada tertera 'Dont fall in love'.
Tapi masuk uia gombak and belum mula kelas lagi,
aku dah ter-fall in love with this one stranger guy.
Dammit!











Sunday, February 12, 2012

Wedding Of The Year!







Anonymous: Iman dah kahwin. Lepas ni Rijal pulak. Bila lagi?

Another Anonymous: Haha. Tahun depan kaan?

Sensei Rijal:   =_____="



Congratulations Sensei Iman for your wedding. We're happy for you and Kak Wani yang santek. Cepat lahirkan seorang baby yang kuat dan hebat yang boleh bikin dunia Karate bergegar. Meletop wow! Hehe.